11 Μαρ 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ

_>

Χτες 9-3-09 πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο η γενική συνέλευση της ένωσης των ποδοσφαιρικών σωματείων του νόμου Έβρου σε μια επεισοδιακή συνέλευση που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες ειπώθηκαν πολλά και αλλά τόσα έμειναν να αιωρούνται.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά το συμβούλιο της ένωσης αποτελείται από 11 άτομα που εκλέγονται για μια τετραετία (2006-2010)στο σημερινό συμβούλιο που αποτελείται από δυο παρατάξεις η αντιστοιχία ήταν 6-5 αλλά με την προσχώρηση ενός σύμβουλου στην αντιπολίτευση έγινε ένα μίνι πραξικόπημα και η αντιπολίτευση ξαφνικά βρέθηκε να κυβερνά έχοντας την προηγούμενη διοίκηση απέναντι της με διάθεση όχι να αντιπολιτευθεί αλλά να οδηγήσει την ένωση σε πρόωρες εκλογές.
Τα σωματεία ζήτησαν να μάθουν το παρασκήνιο που οδήγησε στην παραίτηση της πλειψηφειας και τότε άρχισαν οι αποκαλύψεις για διαφωνίες στις εκλογές της ΕΠΟ δηλαδή αν θα είμαστε με τον Γκαγκατσή η με τον Μητρόπουλο,ποιος θα πάει ταξίδι στην Αυστρία, και διαφορα άλλα ευτράπελα.
Παρατηρήθηκαν ακόμα παρατυπίες στην οικονομική διαχείριση καθώς χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από αδιάθετες επιχορηγήσεις από ομάδες που διαλύθηκαν π.χ. Πύθιο,Ασημένιο.
Η προηγούμενη διοίκηση υποβάθμισε το γεγονός και δήλωσε ότι όλα τα χρόνια έτσι γινότανε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα από την πολιτεία.
Φυσικά τίποτα δεν αποδείχτηκε και το μόνο που ίσως γίνει είναι να ζητηθούν τα χρήματα πίσω από το κράτος.
Για το μόνο που δεν συζητήθηκε είναι το ποδόσφαιρο στον νομό μας που διανύει τα χειρότερα χρόνια καθώς η ΕΝΩΣΗ Αλεξανδρούπολης διαλύθηκε η Ορεστιάδα υποβιβάζετε και του χρόνου θα έχουμε μόνο μια ομάδα στην Δ΄εθνικη,
όταν στην Κομοτηνή και στη Ξάνθη παίζουν στην Α΄εθνικη.
Προσωπικά εγώ που συμμετέχω στις συνελεύσεις πάνω από μια δεκαετία βλέπω πάντα τα ίδια πρόσωπα είτε στην διοίκηση είτε στα σωματεία αν δεν γίνει κάτι βλέπω σε μερικά χρόνια να μην υπάρχει καθόλου ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον νόμο μας .
Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πλέον πολύ ακριβό χόμπι και δύσκολα τα σωματεία θα αντέξουν
καθώς για να συντηρηθεί ένα σωματείο σήμερα χρειάζεται στην β΄κατηγορια περίπου επτά με οχτώ χιλιάδες ευρώ και στην α΄σε δυο ομίλους δέκα με δώδεκα χιλιάδες.
Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις ακόμα και συγχωνεύσεις για να επιβιώσουν τα σωματεία,
πάντως το μοντέλο ομάδα και χωριο,γειτονια και σωματείο που λειτούργησε για τριάντα χρόνοι περιπου φτανει στο τέλος του κάτι που στην Ευρώπη το ζήσαμε με την διάλυση του δικού μας GROOT ALEXANDER

Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και νομίζω ότι και να αλλάξει διοίκηση στην ένωση λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν πλέον.
Ίσως, και με αυτό θα κλεισω,το ποδόσφαιρο να μην είναι πλέον και πρώτη προτεραιότητα της νέας γενιάς και εμείς κάποιοι ρομαντικοί που πιστεύουμε ότι προσφέρουμε έργο και αθλητισμό,
ενώ στην ουσία ικανοποιούμε την δική μας ματαιοδοξία.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mono asxeti den einai i fwtografia!!

anagennisilimenaria είπε...

Ηλία το διάβασα 2 φορές και είναι πολύ οραία γραμένο θα έπερνε όμως περισσότερη αξία αν το έστελνεσ σαν επιστολή στους αρμόδιους που ασχολούνται με το αντικείμενο ..

Ανώνυμος είπε...

αν κατάλαβες ο τάκης είμε που έγραψα πιο πάνω αλλά κατά λάθος χρησιμοποίησα τον κωδικό google που χρησιμοποιώ για την εδώ ομάδα μας και προστέθηκε αυτόματα εμ μπάση περιπτώση προόθησε το σκεπτικό της επιστολής σου ....

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ "ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html