19 Ιαν 2008

Α.Ο ΚΑΒΑΛΑΣ - ΠΑΟΚ





ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ

Του Γ.Χ

Όταν μου έγινε γνωστό πως θα συμμετέχω σας επόπτης σε γυναικείο αγώνα πρωταθλήματος μου φάνηκε λίγο παράξενο και αστείο ταυτόχρονα.
Επιλογές δεν είχα και έπρεπε να πάω οπωσδήποτε μιας και ο αγώνας ήταν σημαντικός και για μένα θα αποτελούσε μια ξεχωριστή εμπειρία.
Στην αναμέτρηση θα αναμετρώνταν ο πρωτοπόρος και περυσινός πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τον Α.Ο ΚΑΒΑΛΑΣ που βρισκότανε πριν από αυτό το παιχνίδι στην τρίτη θέση ( Δεύτερη είναι η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ).
Ο αγώνας διεξήχθη στο εθνικό στάδιο Καβάλας παρουσία 150 περίπου θεατών ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ, επίσης στην αναμέτρηση το παρόν δώσανε και κάποια μέλοι του συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ γύρω στα 20-25 άτομα οι οποίοι δώσανε άλλο χρώμα στη συνάντηση.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι αλλά ήταν άτυχος και άστοχος στις τελικές του προσπάθειες η ΚΑΒΑΛΑ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και σε δύο αντεπιθέσεις της πέτυχε ισάριθμα τέρματα στο 24 και στο 38 με αποτέλεσμα να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι μιας και το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ της συνάντησης.
Για μένα προσωπικά όπως προείπαμε ήταν μια πρωτόγνωρη και συνάμα αξέχαστη εμπειρία που θα τη θυμάμαι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι πως πριν από αυτό το παιχνίδι αντιμετώπιζα πολύ υποτιμητικά έναν γυναικείο αγώνα ποδοσφαίρου και μόνο στο άκουσμά του τώρα όχι πως εντυπωσιάστηκα κι όλας από την ποιότητα ενός τέτοιου αγώνα απλός διαπίστωσα πως και σε αυτές τις ομάδες υπάρχει ταλέντο και πάνω από όλα τρομερή οργάνωση να φανταστείτε πως η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει ξένη προπονήτρια στον πάγκο της προερχόμενη από τη Σερβία και στην βασική εντεκάδα αυτής αγωνίζεται επίσης μια σέρβα σαν σέντερ μπακ με το όνομα Tomic.
Στην αποστολή των ομάδων υπάρχουν κανονικά έφοροι ,γιατροί , και οι παράγοντες που τους συνοδεύουν ενώ συνολικά η αποστολή είναι ομοιόμορφα ντυμένη όπως και στα επίπεδα της μεγάλης κατηγορίας των αντρών.
Τέλος θα σας αναφέρω το στιγμιότυπο που μου έμεινε χαραγμένο πιο πολύ από όλα με εντυπωσίασε ιδιαιτέρως και στο τέλος μετέφερα τα συγχαρητήρια μου γιαυτό το γεγονός!
Στο 30 λεπτό περίπου της αναμέτρησης σε μια διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα τραυματίστηκαν ταυτόχρονα η επιθετικός και αρχηγός του ΠΑΟΚ Τσιανίδου Νέλη με την αμυντικό της καβάλας (μου διαφεύγει το επίθετο αυτή τη στιγμή )κάποιας κοπέλας με το όνομα δέσποινα.
Οι παίκτριες των δύο ομάδων μεταφέρθηκαν εκτός αγωνιστικού χώρου για να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο επόμενο κι όλας λεπτό η παίκτρια του ΠΑΟΚ ήταν έτοιμη να επανέλθει στον αγώνα αυτή όμως της ΚΑΒΑΛΑΣ όχι ακόμα μιας και της είχαν βάλει λίγο πάγο.
Ο διαιτητής έκανε νεύμα στην αρχηγό του ΠΑΟΚ να μπει μέσα να συνεχίσει στον αγώνα αυτή βλέποντας πως η αντίπαλός της δεν ήταν ακόμη έτοιμη αρνήθηκε να εισέλθει περιμένοντας στην γραμμή του πλάγιου άουτ έως ότου σηκωθεί και η παίκτρια της ΚΑΒΑΛΑΣ και να μπούνε ταυτόχρονα !!!
Εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν 1-0 εις βάρος του ΠΑΟΚ ο οποίος πίεζε για την ισοφάριση και η Τσιανίδου είναι το σέντερ φορ αυτής της ομάδας.
Αυτή για μένα ήταν και η καλύτερη φάση του αγώνα γιαυτό και στέκομαι σε αυτή αν ζεις τέτοια στιγμιότυπα τότε μικρή σημασία έχει το αποτέλεσμα ενός αγώνα.
Μέσα από τη σελίδα μας θα δώσω για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στην αρχηγό του ΠΑΟΚ και δε μου κάνει καθόλου έκπληξη που η συγκεκριμένη αποτελεί και μέλος της Εθνικής μας ομάδας.
Ελπίζω να μην κούρασα με την αναφορά μου στον συγκεκριμένο αγώνα αλλά κάποια πράγματα ήταν πραγματικά άξια αναφοράς ειδικά η φάση του fair play .
Επίσης πιστεύω πως μια από τις συγκεκριμένες ομάδες θα μπορούσε να παίξει εξίσου ισάξια με κάποια ομάδα ανδρών του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και να πρωταγωνιστήσει .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ OMADA
ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ!!!!

KAI ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ