18 Ιαν 2008

ΣΑΓΗΝΗ- ΘΟΥΡΙΟ την Κυριακή 20-1-08

Ξαναρχίζει το καμπιονάτο για την Ασπίδα με την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου καθώς ο αγώνας με το Ορμένιο θα γίνει σε κάποια ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΣ μάλλον κάποια Τετάρτη.
Συγκεκριμένα η ομάδα μας αγωνίζεται με την Σαγήνη του γνώριμου μας Γ.Κοκκίνη την Κυριακή στις 11,00 το πρωί

Ιστορίες με… Σαγήνη
Ακόμη μια σελίδα από την ιστορία της Ασπίδας θα θυμηθούμε σήμερα
συγκεκριμένα:
Ήταν Σεπτέμβριος του 1985 όταν η πρωταθλήτρια της β΄κατηγορίας ομάδα μας θα έδινε τον πρώτο αγώνα στα «σαλόνια »της Α΄κατηγορίας .
Η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη στην πρεμιέρα με την ομάδα της Σαγήνης που εκείνο τον καιρό χάρη στην διοίκηση του.. ήταν μια από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες όλου του Έβρου ήταν νομίζω και κυπελλούχος Έβρου και πρέπει να έπαιξε εκείνα τα χρόνια και στη Δ΄εθνική .
Παράλληλα είχε απόκτηση με μεταγραφή τον 24άχρονο Καραγιάννη Ιωσήφ και είχε δοθεί και ένα φιλικό στα πλαίσια της μεταγραφής όπου και η Σαγήνη είχε κερδίσει με 0-7 και παράλληλα συμφωνήθηκε στα μεταξύ μας παιχνίδια να μην παίξει ο Ιωσήφ.
Στο Εθνικό στάδιο της Ορεστιάδας (ξερό τότε) που χρησιμοποιούσε σαν έδρα η Σαγήνη από νωρίς ήταν κατάμεστο υπολογίζω ότι θα ήταν τουλάχιστον 2000 φίλοι του ποδοσφαίρου.
Ο αγώνας ξεκίνησε και στο 25΄..έγινε το 0-1 από τον 17άχρονο Μποντσιδη Αντωνη, τα χρειάστηκε ο Ηρακλής ..
Και παρ’όλη την συμφωνία έριξε στο αγώνα τον Ιωσήφ που κέρδισε πέναλτι
Στο 75΄το εκτέλεσε ο … αλλά ο Ηλίας Γκαιδατζης σε φοβερή φόρμα το έπιασε διέταξε επανάληψη ο διαιτητής και την δεύτερη ήταν εύστοχος αλλά τελικά το ματς έληξε με 1-1.
Αυτή η εμφάνιση ήταν θέμα συζήτησης για αρκετές ημέρες στην Ορεστιάδα και ήταν η αφορμή αρκετοί παίκτες από την Ασπίδα να δεχτούν προτάσεις για μεταγραφή είτε από την Σαγήνη είτε από άλλες ομάδες.
Δυστυχώς μου διαφεύγουν τα ονόματα των α)προέδρου της Σαγήνης β)του παίκτη που εκτέλεσε το πέναλτι.
Αν υπάρχουν κάποιοι με πιο πολλά στοιχεία θα χαρώ να τα δω στα σχόλια
Ο ΕΚ ΚΕΜΕΡΙΟΥ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ERLANGEN Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΗ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΡΕΑ.ΧΑΙΡΕΤΩ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ