19 Ιαν 2010

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ



" Καλλικράτης" η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας μας. Σύμφωνα με όλους τους ειδικούς το πρόγραμμα "Καλλικράτης" που άφορα την διοικητική διαίρεση της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη τομή που έχει γίνει στην χώρα μας σε ειρηνική περίοδο.

Οι αλλαγές που θα γίνουν θα ανατρέψουν όσα ξέραμε για τον τόπο μας. Τέλος ο νόμος Έβρου και ο νομός Ροδόπης, υποδεχθείτε την περιφέρεια Έβρου -Ροδόπης, τα σύνορα μας δεν είναι πλέον στην Μέστη άλλα στο Πόρτο Λάγος. Πλέον θα έχουμε το ίδιο ΑΣΜ, θα έχουμε κοινό περιφερειάρχη, όλες οι νομαρχιακές υπηρεσίες θα αφορούν πλέον όλη την νέα περιφέρεια.

Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να είναι έξω από τις ιστορικές αλλαγές, οι νέες περιφέρειες 13 στον αριθμό θα κληρονομήσουν 54 ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων που βασίζονταν στους πάλαι ποτέ νομούς της χώρας. Σίγουρα και εκ των πραγμάτων θα έρθει η ώρα για συνενώσεις. Μήπως να κινηθούμε μια φορά και εμείς πριν μας προλάβουν τα γεγονότα και να γίνουμε οι πρώτοι που θα τολμήσουμε?

Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Έβρου-Ροδόπης με γραφεία στην Κομοτηνή και στη Αλεξανδρούπολη, με αριθμό ομάδων που θα εμπνέει σεβασμό, με σωματεία εύρωστα και πρωταθλήματα που θα έχουν επίπεδο Δ΄Εθνικής Φανταζόσαστε ένα πρωτάθλημα πχ. Α΄ κατηγορίας με ομάδες όπως Ορέστης ,Διδυμότειχο, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ξυλαγανή, Γρατινή,θα έχει και το ενδιαφέρον των φιλάθλων και παραγόντων αλλά και χορηγών.

Πλέον η οροφή για τα σωματεία δεν θα είναι το Α΄τοπικό άλλα η Α΄Περιφέρειας ίσως να ακούγεται αισιόδοξα αλλά νομίζω είναι μια ευκαιρία, ίσως η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ για τομές αλλά και για να πάει επιτέλους ένα βήμα μπροστά το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας.

Κύριοι των δύο ενώσεων τολμήστε το !!

Με τιμή

Ηλίας Μυρλιδης
Πρόεδρος Ασπίδας Θουρίου

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "thrakisport.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια: